Навчання групи викладачів сольного співу Вінницького фахового коледжу мистецтв імені М. Леонтовича та викладачів вокально-хорових дисциплін мистецьких шкіл

Презентація книги про Євгенію Мірошниченко “Душа — це конвалія ніжна”

4 листопада перед слухачами курсів підвищення кваліфікації виступила Орися Баланко, кандидат мистецтвознавства, доцент Київської Національної Музичної Академії України ім.П.І. Чайковського, з презентацією своєї книги про Євгенію Семенівну Мірошниченко, яка носить назву “Душа — це конвалія ніжна”.

Унікальність цієї збірки у тому, що донині не було структурованих досліджень про велику співачку. Репертуарно-методичний навчальний посібник, виданий у співавторстві з В. Фізер, презентує 40 музичних творів українських, західно-європейських, російських композиторів, які виконувала Євгенія Мірошниченко.

4 і 5 листопада виступала Антоніна Сергіївна Бойчук, заслужений діяч естрадного мистецтва України, молодший науковий співробітник Науково-дослідного сектору Дрогобицького педагогічного університету ім. І. Франка з теми «Особливості методики викладання сольного співу на різних етапах навчання».

Слухачів курсу ознайомили з практичною діяльністю викладачів старшого і молодших поколінь Дрогобицького педагогічного університету ім. І. Франка, продемонстровано манеру їхнього сольного співу.

Антоніна Бойчук зазначила, що з’явилася низка нових стилів та манер виконання, які виходять за рамки класичного мистецтва.

 Слухачам продемонстровано декілька варіантів в академічно-естрадній манері виконання сольного співу творів, переглянуто нові підходи до вокалізів, ознайомлено з  навчальними посібниками та методичними матеріалами, з викладацькою та виконавчою манерою співробітників Науково-дослідного сектору Дрогобицького педагогічного університету ім. І. Франка.