Підвищення кваліфікації працівників публічних бібліотек

 1 квітня розпочала роботу група підвищення кваліфікації працівників публічних бібліотек та бібліотек вищих навчальних закладів за темою: «Довідково- бібліографічна робота публічної бібліотеки: використання інтернет-технологій».

З темою «Публічний виступ: формула успіху»  виступила кандидат педагогічних наук, доцент  ВНТУ Залюбівська Оксана Броніславівна. Вона  оприлюднила секрети ораторської майстерності, успіху публічного виступу, значення ерудиції та ноу-хау, з яким промовець іде до аудиторії.

Для всебічного розвитку цікаво було дізнатись тему «Безпека в Інтернеті: що потрібно знати», яку висвітлила завідуюча методичного відділу   бібліотеки Вінницького Національного  медичного університету Бондарчук Ярослава Сергіївна. 

А саме: пріоритетні інформаційні потреби, усвідомлення  впливу інформації, маніпулятивні моменти та ДІП-фейки.

Під час навчання слухачі ознайомились з  темою  «Креативні надбання: проекти, програми, гранти», про які розповіла Тетяна Анатоліївна Верещак – в.о. директора Вінницької міської центральної бібліотечної системи, яка розповіла  про цікаві проекти та фестивалі, проведні  з метою популяризації культури читання: «Озвучимо книги для незрячих», TRAmART, «Читай, улюблене місто», VinBookFest.

Отримали знання й з теми «Соціальний захист працівника культури», яку висвітлила Тетяна Іванівна Побережна – голова обкому профспілки працівників культури, депутат обласної ради.  Ознайомились із Законом про роботу працівників культури у військовий час.

У вільний від навчання час  для  слухачів була влаштована година поезії   з Іриною Федорчук у рамках циклу  заходів «У поезії живе людина», яка викликала широкий резонанс. Наші слухачі ділилися один з одним своїми віршами та розповідями  про свої хобі.

7 квітня  відбувся залік за наслідками навчання, в процесі якого висловлювались побажання щодо подальшого навчання в наступній групі підвищення кваліфікації