Підвищення кваліфікації керівників та викладачів мистецьких шкіл: інновації у навчанні духових та ударних інструментів

З 15 по 22 червня  відбулось підвищення кваліфікації групи керівників духових оркестрів та оркестрів народних інструментів, викладачів класу духових та ударних інструментів мистецьких шкіл

Тематика підвищення кваліфікації була  широкою і стосувалася психолого-педагогічних питань, мовної компетентності викладачів, креативності як значущої якості працівників закладу мистецької освіти., а також фахових питань.

В процесі навчання слухачі відвідали практичні заняття  мистецьких шкіл міста, де мали можливість побачити процес навчання грі на інструменті, оволодіння технікою звукоутворення та  засобами музичної виразності при грі на інструменті. Відвідали репетицію духового оркестру  і академконцерти І та ІІІ курсу  Вінницького фахового коледжу мистецтв ім.. М.Леонтовича. Малеванчук Віктор Петрович, завідувач цикловою комісією духового відділу ВФКМ провів майстер-клас зі студентами коледжу. Детально зупинився на професійних основах та проблемах звуковидобування  і звукоутворення та їх вирішенні,  розповів про роботу видиху, дав практичні поради щодо окресленої теми .

 На заняттях в оркестровому класі  викладач  Володимир Глухов наголосив на необхідності  приділяти  увагу розвитку почуття  єдиного оркестрового метра, прийомів гри, штрихів, оволодінню технікою виконання художньої виразності твору.

     Викладачі мистецьких шкіл оволоділи новими навичками роботи, обмінялись досвідом роботи з оркестром духових інструментів.