Перший етап навчання групи викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл

З 8  по 11 квітня 2022 року проходив перший етап навчання групи викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл за темою: «Інноваційні методи викладання музично-теоретичних дисциплін. Основи практичного музикування в класі сольфеджіо».

Дистанційне навчання відкрило багато можливостей, як для викладачів, так і для слухачів. За чотири дні слухачі мали можливість ознайомитися з особливостями музичної освіти у Німеччині. З однойменною темою виступив переможець Міжнародного конкурсу «XXI Century Art» та гран-прі, учасник різноманітних проектів, соліст оркестру, засновник музичного гурту «Bosgue Magico», автор творів для гобоя та інших інструментів, експериментатор із джазовою та поп-музикою Микита Сєров. (Україна-Німеччина).

Познайомились слухачі й з Кірою Майденберг-Тодоровою, доцентом Одеської Національної музичної академії ім. А. Нежданової, членом Національної Спілки композиторів України, лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів молодих композиторів, лауреатом Державної премії  ім. Л. Ревуцького, автором низки конкурсних творів, що виконувалися на відкритих конкурсних прослуховуваннях, відкритих акціях, концертах, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях. Її твори входять до педагогічного репертуару учнів та колективів дитячих музичних шкіл різних міст України.

Кіра Майденберг-Тодорова ознайомила  наших слухачів з темою «Імпровізація як основний шлях розвитку креативної особистості юного музиканта».

Одним із найцікавіших для слухачів було знайомство з українським піаністом, кандидатом мистецтвознавства, доцентом Київської Національної  музичної академії  України  імені П.І. Чайковського, лауреатом  Міжнародних конкурсів Ігорем Рябовим.

Свою концертну діяльність у містах України і за кордоном  Ігор Рябов   розпочинав під час навчання у Київській середній спеціалізованій музичній школі  ім. М. Лисенка,  пройшов майстер-класи професорів із США, Вірменії, Італії, Болгарії та Росії.

З 2020 року Ігор Рябов  підготував історичний цикл концертів до 250-річчя з дня народження Л. ван Бетховена, до якого ввійшли  усі 32 сонати композитора «віденського класицизму».

2021 року Ігор Рябов започаткував YouTube-проєкт «Виконавська майстерність піаніста, методичний медіапосібник з питань фортепіанного виконавства. Також  розробив 25 методичних відеоуроків з аналізом творчості Й.С. Баха,  Л. ван Бетховена,  К. Черні, А. Лемуара.

Ігор Рябов проводить лекційні заняття, майстер-класи та концерти-лекції для викладачів  мистецьких шкіл та коледжів у чотирнадцяти містах України. Нашим слухачам він висвітлив дві теми: «Особливості викладання музично-теоретичних дисциплін для учнів фортепіанних відділів мистецьких шкіл» та провів лекцію-концерт, присвячену 290-й  річниці з дня народження  Йозефа Гайдна під назвою «Й. Гайдн. «Сім останніх слів Ісуса на хресті».