КіберЩИТ: Захисти себе в онлайн-світі

Сучасний світ без комп’ютерів, планшетів, смартфонів та інших гаджетів, які забезпечують доступ до Інтернету, став немислимим. Однак, разом із збільшенням ролі онлайн-роботи під час глобальної пандемії Covid-19 та з початком війни в Україні, зросла і кількість кіберзагроз, кібератак та порушень кібербезпеки. Безпечна робота з даними в кіберпросторі стала особливо важливою.

На жаль, напередодні російського вторгнення та з початком війни в Україні, чисельність та потужність кібератак зросли в кілька разів. Це є показником того, що ми повинні бути готові та захищені від кіберінцидентів. Важливо розуміти, що багато кіберзагроз виникають через слабкість технічної підтримки, недостатню обізнаність працівників або порушення елементарних правил кібергігієни.

Міністерство культури та інформаційної політики України, разом з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, а також Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, підготувало ряд інформаційних матеріалів, щоб підвищити свідомість і навчити ефективним заходам забезпечення кібербезпеки.

А саме: