З 11 по 18 березня відбулось підвищення кваліфікації керівників народних аматорських театральних колективів та викладачів театрального мистецтва мистецьких шкіл.

Навчальна програма включала в себе лекції, семінари-практикуми, тренінги провідних фахівців галузі театрального мистецтва направлених на розвиток підвищення престижу акторської професії та ролі театрального мистецтва в житті суспільства.

     Співпраця з професійними акторами, відвідування репетицій та вистав значно збагатило навчальний процес. Обмін досвідом та знаннями , творчими доробками сприяло підвищенню професійного рівня учасників театральних колективів.  Здобутками найкращих практик поділились  колективи Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського, Вінницької дитячої школи мистецтв « Вишенька» , Вінницького академічного театру ляльок.

В роботі з дітьми вони використовують доступну та зрозумілу  сценічну мову, прості і яскраві образи, ігрові елементи .. Гра є природнім засобом навчання для дітей, тому  різноманітні ігрові вправи та завдання сприяють  розвитку технічних та емоційних навичок юних акторів. Режисер та викладач створюють дружнє та захоплююче середовище, де діти можуть вільно виражати себе та відчувати радість від творчості, а головне – готують дітей вмінню комунікувати, чітко висловлювати думку, володіти емоціями, вірно розставляти акценти.

Підвищення кваліфікації керівників та викладачів у театральній сфері є важливим елементом для розвитку та професіоналізму.

Фахівці галузі повертаються до роботи з бажанням використати здобуті знання для вдосконалення роботи, оновлення репертуару та активного залучення нових самодіяльних акторів.